Coaching in de mondverzorging

Wil je gecoacht worden in de verzorging van je mond? Mondhygiëne de Beemster kan je als geen ander daarbij helpen. Door een goede reiniging van jouw gebit houd je mondproblemen zoals geïrriteerd tandvlees, slechte adem of gaatjes (cariës) buiten de deur.

Het verwijderen van tandplaque

Veel problemen in de mond worden veroorzaakt door ontoereikende verzorging. Ook als je denkt ontzettend je best te doen, kan het zijn dat nog niet alle tandplaquebacteriën voldoende worden verwijderd. Mondhygiëne de Beemster kan je helpen bij het vinden van de juiste hulpmiddelen en mondverzorgingstechnieken. We kijken wat het beste past bij jouw mond en welke tools jij prettig vindt. De mondzorg coaching helpt jou om problemen te voorkomen en/of het behaalde resultaat van een behandeling te behouden.

Mondverzorging bij een beugel (orthodontie)

Het schoonhouden van je gebit kan een knap lastige opgave zijn als je een beugel draagt. Poetsen, rageren, flossen en stokeren; al deze handelingen worden bemoeilijkt door de slotjes en draden van de beugel. Rondom al dat ijzerwerk ontstaat makkelijk tandplak door achterblijvende etensresten en bacteriën. Dit maakt dat een gebit met beugel vatbaarder is voor gaatjes en ontstekingen. Een goede mondhygiëne is bij orthodontie dan ook extra belangrijk. We ondersteunen je hier graag in. Heb je een spalkje achter je tanden na een beugelbehandeling? Ook dan kan de mondhygiënist jou de juiste tools aanreiken. Omdat tandsteen zich eenvoudig kan ophopen achter de spalkjes, is een periodieke gebitsreiniging van harte aan te bevelen.

Kun jij advies gebruiken in de verzorging van je mond?

Plan dan een bezoek aan de mondhygiënist. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste hulpmiddelen en mondverzorgingstechnieken. Mondhygiëne de Beemster verwelkomt je graag, ook als je nog niet bij ons bent ingeschreven.

Direct inschrijven  of maak een afspraak