Tanddiamantje

Naast tandheelkundige behandelingen kun je bij Mondhygiëne de Beemster ook terecht voor het plaatsen van een tanddiamant. Een tanddiamantje, ook wel Skyce genoemd, is een glimmend steentje dat op het tandoppervlak wordt geplaatst. Allerlei kleuren en afmetingen zijn mogelijk en het laat je glimlach letterlijk stralen.

Bij Mondhygiëne de Beemster kun je een tanddiamant laten zetten voor een fonkelende finishing touch van jouw lach. Momenteel is de skyce verkrijgbaar in de diameters van 1,8 en 2,5 mm.

Hoe wordt de tanddiamant aangebracht?

Het plaatsen van de tanddiamant kost weinig tijd en is tevens geheel pijnloos. Gemiddeld neemt de plaatsing een klein kwartier in beslag. Na het uitkiezen van de diamant en het beslissen over de kleur en het formaat, worden de tanden mooi gepolijst. Het polijsten zorgt ervoor dat de tanden aanzienlijk gladder aanvoelen. Vervolgens plaatst de mondhygiënist het tanddiamantje op de uitgekozen tand. Hiervoor wordt speciale, kleurloze lijm gebruikt die onschadelijk is voor het tandglazuur.

Diamant op je tand laten zetten
‘’Een tanddiamant laat jouw glimlach letterlijk stralen!’’
Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw skyce, is enige nazorg nodig. De mondhygiënist zal alle aspecten van de nazorg rustig met je doornemen. De lijm heeft kort de tijd nodig om te hechten aan de tand. Zodra je de deur van onze praktijk uitloopt, is de lijm hard! 

Hoe lang blijft een tandjuweel ongeveer zitten?

Hoe lang het tandjuweel blijft zitten, is onder meer afhankelijk van de structuur van jouw gebit en jouw eet- en drinkgewoontes. Drink je veel koffie of frisdrank? Dan heb je kans dat de diamant op je tand sneller loslaat. Ook de zuurgraad van het speeksel speelt mee. Het tandjuweel kan weken, maanden of in uitzonderlijke gevallen zelfs jaren blijven zitten. Mocht het tandsieraad onverhoopt toch al binnen twee weken loslaten, dan zal Mondhygiëne de Beemster kosteloos een nieuw exemplaar voor je plaatsen.

Tanddiamant laten verwijderen

Ben je uitgekeken op jouw skyce? Dan kan deze zeer eenvoudig en zonder enige beschadiging weer verwijderd worden. Dit kost hooguit een paar minuten. Wij raden aan om het tanddiamantje niet eigenhandig los te wrikken. Bij Mondhygiëne de Beemster kunnen we jouw tanddiamant verwijderen tijdens een periodieke gebitsreiniging of maak hiervoor een afspraak.

Geef jouw glimlach iets extra's met een tandjuweel

In onze praktijk kun je een tanddiamant laten zetten of juist laten verwijderen. Mondhygiëne de Beemster verwelkomt je graag, ook als je nog niet bij ons bent ingeschreven.

Direct inschrijven of maak een afspraak