Reinigen van implantaten en gebitsprothese

Ook als je eigen tanden en kiezen zijn vervangen voor implantaten of een prothese, is een goede mondverzorging essentieel. Doe je dit niet, dan kan het tandvlees rondom de implantaten gaan ontsteken.

Waarom is reinigen belangrijk?

Implantaten zijn net zo gevoelig voor ontstekingen als eigen tanden en kiezen. Implantaten zijn namelijk niet immuun voor tandplaque. Blijft de plaque te lang op de implantaten zitten, dan kan dit resulteren in tandsteenvorming en ontstekingen. Omdat het implantaat van titanium gemaakt is, kan het implantaat zelf niet ontsteken. Het tandvlees rondom het implantaat is daarentegen wel vatbaar voor de ontsteking. Een ontsteking rondom het implantaat kan het tandvlees en/of het kaakbot aantasten en uiteindelijk tot het implantaatverlies leiden. In regelmatige controlebezoeken wordt de aanhechting van het implantaat gecontroleerd en door onze mondhygiënisten gereinigd. Zo kan voorkomen worden dat implantaten verloren gaan.

Jouw gebitsprothese laten reinigen door de mondhygiënist

Wanneer uw eigen gebit niet meer goed functioneert kan een gebitsprothese of kunstgebit noodzakelijk zijn. Het is belangrijk om de prothese regelmatig schoon te maken en professioneel te laten onderhouden om de mondgezondheid te behouden en problemen te voorkomen. In onze moderne praktijk inspecteert de mondhygiënist jouw gebitsprothese zorgvuldig op eventuele schade, aanslag of tandsteen. Met behulp van een speciale protheseborstel en water worden de prothese en eventuele prothese-elementen grondig schoongemaakt. Indien nodig kan de gebitsprothese worden gereinigd met behulp van een ultrasoon reinigingsapparaat. Dit apparaat maakt gebruik van geluidsgolven om moeilijk bereikbare vuilresten los te maken.

Tips voor onderhoud

Ook kan Mondhygiëne de Beemster jou tips geven over hoe je zelf de implantaten en prothese kunt reinigen. Door goed onderhoud zorg je dat het implantaat in topconditie blijft.

Last van plaque of rood tandvlees rondom het implantaat?

Plan dan zo snel mogelijk een bezoek aan de mondhygiënist. De implantaten en gebitsprothese worden professioneel voor je gereinigd. Mondhygiëne de Beemster verwelkomt je graag, ook als je nog niet bij ons bent ingeschreven.

Direct inschrijven of maak een afspraak