Gebitsreiniging

Tijdens een gebitsreiniging zal de mondhygiënist tandplak, tandsteen en andere aanslag verwijderen. Ook op plaatsen waar je zelf niet zo goed bijkomt. Na een grondige gebitsreiniging voorzien we jouw tanden en kiezen van een stukje bescherming. Met een periodieke gebitsreiniging door een mondhygiënist kun je gebitsproblemen als cariës en tandvleesontsteking voorkomen.

Aanslag en tandsteen verwijderen

Door te eten en drinken vormt zich dagelijks een laag met bacteriën op de tanden en kiezen. Als deze laag niet goed verwijderd wordt, kan deze gaan verkalken. Dit wordt ook wel tandsteen genoemd. Tandsteen is de verkalkte versie van tandplak; een zacht en kleverig, nauwelijks zichtbaar laagje van speekseleiwitten en bacteriën op de tanden en kiezen. Vrijwel iedereen heeft een beetje tandplak in zijn mond; dit is niets bijzonders. Toch is actie nodig. Laat je tandplak te lang zitten, dan kan het omslaan naar tandsteen. Deze harde laag is niet meer zelf weg te krijgen. Hoe goed je ook poetst of stokert.

Tandsteen ontstaat vooral op de plekken van de grote speekselklieren in de mond, net onder de tong en onder de onderkaak. Je zult zien dat tandsteen zich daarom voornamelijk nestelt aan de binnen-en buitenkant van je ondertanden. Onze mond heeft daarnaast nog heel veel kleine speekselkliertjes. Zo’n 200 in totaal. Deze liggen verspreid in de mond, de neus en in de keel.

Om ontstekingen van het tandvlees te voorkomen, moet het tandsteen tijdig verwijderd worden middels een professionele gebitsreiniging. Je gebit wordt daarna gepolijst waardoor het er weer fris en schoon uitziet en lekker glad aanvoelt.

Gebitsreiniging vergoeding

Heb je een aanvullende (tandarts)verzekering? Dan kun je de gebitsreiniging door de mondhygiënist vergoed krijgen. Voor kinderen tot 18 jaar wordt de zorg en behandeling door mondhygiënisten voor 100% vergoed. Heb je geen aanvullende verzekering en wil je inzage in de eventuele kosten van een gebitsreiniging? Bekijk dan hier de tarieven.

Last van bruine aanslag of tandsteen?

Plan dan zo snel mogelijk een bezoek aan de mondhygiënist. Met een professionele gebitsreiniging maken we jouw tanden weer fris en schoon; vrij van aanslag en tandsteen. Mondhygiëne de Beemster verwelkomt je graag, ook als je nog niet bij ons bent ingeschreven.

Direct inschrijven of maak een afspraak