Slechte adem

Nog te vaak lopen mensen lang rond met een slechte adem. Dit terwijl dit eigenlijk onnodig is. Het is een veel voorkomend probleem waar met een juiste professionele aanpak goed iets aan te doen is.

Als je last hebt van een slechte adem, merk je dat meestal niet. Je kunt de geur niet zelf ruiken. Het probleem kan gepaard gaan met een vieze smaak in de mond, maar dit is lang niet altijd het geval. We zien dan ook dat het probleem vaak wordt opgemerkt door de directe omgeving van de patiënt.

De oorzaken van een slechte adem

In de meeste gevallen is een slechte mondhygiëne de boosdoener van halitose, of te wel een slechte mondgeur. Achterblijvende bacteriën op de (achterkant van) de tong zorgen voor een onprettige geur. Dat niet alleen; op den duur kunnen deze bacteriën ook schade aanrichten aan het tandvlees en het kaakbot. Daarnaast kan een (chronische) slechte adem ook veroorzaakt worden door stress, medicatie of een bijholteontsteking. Door de dieperliggende oorzaak zal chronische halitose minder makkelijk verdwijnen.

Halitose: van slechte adem tot sociaal isolement

Halitose brengt meestal een gevoel van schaamte en onzekerheid met zich mee. Dit kan leiden tot grote sociale problemen. Je kunt je er dusdanig onzeker door voelen dat je direct contact met mensen liever wilt vermijden. Zelf het geven van een hand kan in dit geval als een drempel ervaren worden.

De juiste aanpak is belangrijk

Vaak heb je al veel hulpmiddelen gebruikt om van je slechte adem af te komen; een ander merk tandpasta, het spoelen met mondwater of de ochtend starten met een kop groene thee. Als je het niet op de juiste manier aanpakt, los je het probleem niet op, of alleen voor korte duur. Om de slechte adem te verhelpen, moet het probleem bij de oorzaak aangepakt worden. Middels een test tijdens een consult zal de mondhygiënist de kern van het probleem vaststellen. Daarna gaan we aan de slag met een volledig afgestemde behandeling in onze moderne praktijk in Middenbeemster. Onder meer tandplak en tandsteen zullen effectief verwijderd worden. Bovendien geeft de mondhygiënist waardevolle tips over gebitsreiniging en hoe je een slechte mondgeur kunt afweren.

Last van een slechte adem?

Plan dan zo snel mogelijk een bezoek aan de mondhygiënist. Wij stellen een persoonlijk behandelplan voor je op om de oorzaak van de slechte mondgeur te bestrijden. Mondhygiëne de Beemster verwelkomt je graag, ook als je nog niet bij ons bent ingeschreven.

Direct inschrijven of maak een afspraak